Tekee arjesta juhlan tää,
kun muistaa hyvää ystävää.
Eihän erota välimatka meitä,
vaikka kuljemme arjen teitä.
Hetki taas kun kohdataan,
saa välimatkat haihtumaan.
Tässäpä ystävänpäiväkakun ohje:
Pohja:
Ainekset:
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Paistaminen:
175 astetta, alatasolla 40 min
175 astetta, alatasolla 40 min
Kostutus:
5 munan pohjaan 2 – 2 ½ dl
5 munan pohjaan 2 – 2 ½ dl
Täyte 1:Ainekset:
Täyte 2:
lakritsitäyte
lakritsitäyte
Kostutus:
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Kakun pinnalla:
- sokerikreemi
- marsipaanikuorrute
- pikeeriruusut
- marsipaaninauhoja
- sokerihelmiä
Valmista sokerikakku 22-26 cm irtopohjavuokaan. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja nosta sen päälle yksi pohjalevy. Kostuta vaniljamaidolla.
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Kakun pinnalla:
- sokerikreemi
- marsipaanikuorrute
- pikeeriruusut
- marsipaaninauhoja
- sokerihelmiä
Valmista sokerikakku 22-26 cm irtopohjavuokaan. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja nosta sen päälle yksi pohjalevy. Kostuta vaniljamaidolla.
Laita molempien täytteiden liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista sitten täytteet linkin ohjeiden mukaan siten, että teet ensin sitruunatäytteen ja sitten lakritsitäytteen. Muista kostuttaa täytteiden väliin tuleva pohjalevy.
Nosta lakritsitäytteen päälle viimeinen pohjalevy ja kostuta. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti